Evig, naturlig, ansvarlig
Seagreens of Norway er et varemerke utviklet av Norwegian Seaweed Association (NSA). Produkter med dette merket har råvarer fra norskekystens rene og kalde sjøvann, og er høstet og deklarert slik at kunder og forbrukere kan ha tillit til opprinnelse, kvalitet og bærekraft. Samspillet mellom naturgitte forutsetninger og dyrkerne og høsternes kompetanse gjør norsk tare unik.
Visste du at...
-
Tare inneholder viktige mineraler, antioksidanter og B-vitaminer. Noen taresorter har også proteiner, flerumettede fettsyrer og fiber.
-
Tare er spesielt rikt på jod som er et næringsstoff vi trenger, men som mange ikke får i seg nok av. Ett knivsodd tørket tare per dag er nok.
-
Jod-mengden i fersk tare kan reduseres vesentlig ved varmebehandling over 60 gr. og ved koking, uten at mengden av andre næringsstoffer reduseres vesentlig.
​
-
Jod er nødvendig for at skjoldbruskkjertelen skal produsere hormoner som hjelper med å kontrollere stoffskiftet.
-
Jod er også viktig for vekst og utvikling av hjernen og sentralnervesystemet hos fosteret i svangerskapet og hos små barn.
​​
​
Anbefalt daglig inntak:
Barn 1-2 år: 70 mikrogr., Barn 2-5 år: 90 mikrogr,
Barn 6-9 år: 120 mikrogram.,
Barn fra 10 år og voksne: 150 mikrogr.,
Gravide: 175 mikrogr., Ammende: 200 mikrogr.
​
Ref: Nofima og HelseNorge.no