Kvalitet og mattrygghet
Kvalitet og matsikkerhet er viktig. Tareprodusentene har i samarbeid utviklet retningslinjer for dyrking og bearbeiding av tare for å sikre trygge og gode produkter. Flere av produsentene er Debio-godkjente.
Et sammendrag av veiledere og faktaark om næringsinnhold er tilgjengelig nedenfor.
Som mat kan tare sammenlignes med grønnsaker da de forskjellige sortene har forskjellig smak, egenskaper, teksturer og farger, og skiller seg fra hverandre på samme måte som epler, gresskar og urter.
Dokumenter/lenker
Diverse veiledere på norsk:
-
Bransjeseveileder - Dyrking, høsting og håndtering av sukkertare og butare
-
Mattilsynet sin Veileder om produksjon og omsetning av tang og tare til mat.
Guidelines in English:
-
Produktark Sukkertare - Sugarkelp
-
Produktark Butare - Winged kelp
Diverse kunnskapsark på norsk:
-
Kunnskapsoppdatering om mat- og fôrsikkerhet for makroalger / Knowledge update on macroalgae food and feed safety
Seagreens of Norway: